Лацио се изложи у дома с Киево (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Лацио не можа да се възползва от подаръка на Интер и натрупа само една точка аванс пред градския си съперник Рома в битката за второто място в класирането на Серия А. В среща от 32-ия кръг на стадион „Олимпико“ „орлите“ стигнаха само до 1:1 в домакинството си на непретенциозния Киево.

Мирослав Клозе направи впечатляващ пробив отляо в наказателното поле след хубав извеждащ пас на Стефан Раду, при което от малък ъгъл с елегантно прехвърляне прати кълбото в мрежата на „летящите магаренца“ за 1:0 в последните секунди на първото полувреме.

В 75-ата минута обаче Алберто Палоски наказа разсеяните домакини и с атрактивен бомбен изстрел от седем-осем метра препарира Федерико Маркети за 1:1, след като бе оставен непокрит в наказателното поле.

„Орлите“ през целия мач изпитваха проблеми да материализират възможностите си за гол, като Онази изпусна най-чистото положение още при резултат 1:0, когато не можа да нацели опразнената врата след добър пробив и подаване на Антонио Кандрева.

Самият Кандрева на няколко пъти опитваше с изстрели от дистанция да отбележи втори гол, но бе неточен от игра, а от преки свободни удари винаги пращаше топката в ръцете на вратаря Бидзари.

Така Лацио трябваше да се задоволи с равенство 1:1, след което все пак се извисява пред Рома на второ място в класирането с 59 точки – 1 повече от „вълците“, които снощи отстъпиха с 1:2 на непредвидимия Интер. Киево е 14-ти с 37 пункта и е далеч от зоната на изпадащите.