Торино вгорчи шампионското настроение на Юве (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Ювентус ще трябва да почака още поне една седмица, за да узакони четвъртата поредна титла в Серия А, след като претърпя неприятно поражение с 1:2 при гостуването си на градския съперник Торино в дерби от 32-ия кръг.

Андреа Пирло с фантастично изпълнение на пряк свободен удар в 35-ата минута даде аванс на полуфиналиста в Шампионска лига, но Матео Дармиан с хубава солова акция в наказателното поле на Юве донесе равенство на домакините в самия край на първата част.

Малко след почивката Пирло нацели греда с нов фамозен шут от фаул, а в 54-ата минута Дармиан проби отляво, за да центрира успоредно на голлинията и да предостави шанс на непокрития Фабио Куалярела да засече в мрежата за 2:1.

4139611

До края възпитаниците на Макс Алегри не спряха да търсят изравнителен гол, като дори Карлос Тевес и Фернандо Йоренте се включиха като подкрепление, след като срещата започнаха Алваро Мората и Алесандро Матри. Именно Матри с глава четвърт час преди края също уцели греда, но „биковете“ удържаха набезите на шампиона.

4139612

Загубата е втора поредна за „Старата госпожа“ в гостуване в Серия А, след като преди две седмици Парма изненадващо спечели с 1:0 срещу хегемоните на Апенините през последните четири години.

Ювентус въпреки всичко е комфортен лидер с актив от 73 точки – 14 повече от втория в класирането Лацио, който днес се изложи при домакинството си на Киево и се задоволи само с равенство 1:1.

4139610

Торино се върна на осмо място с 47 пункта, колкото има и Дженоа, който по същото време днес надви с 3:1 Чезена. Така „биковете“ и „грифоните“ изпревариха Интер, след като „нерадзурите“ снощи подчиниха с 2:1 Рома (58) и застрашиха мястото в зона „Шампионска лига“ на „вълците“.