Евертън не остави шанс на безидеен Юнайтед (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Евертън победи Манчестър Юнайтед с 3:0 в среща от 34-ия кръг на Висшата лига. Джеймс МакКарти откри резултата за "карамелите" още в 5-тата минута. Джон Стоунс удвои преднината на домакините преди края на първото полувреме, а в 73-тата минута Кевин Миралас направи резултата 3:0.

Това бе и втори мач, в който "червените дяволи" губят с 2 гола на почивката, от миналия април, когато отново "карамелите" се разписаха два пъти през първото полувреме.

Така Евертън се изкачи на десета позиция в класирането с актив от 44 точки. Манчестър Юнайтед остава четвърти с 65 пунка. "Червените дяволи" остават на една точка от третия Арсенал, като "артилеристите" имат два мача по-малко. Възпитаниците на Луис ван Гаал се намират на седем точки пред петия Ливърпул, като "мърсисайдци" са с един двубой по-малко.

Евертън поведе в резултата още в 5-тата минута. Бърза контратака на "карамелите", която бе завършена по страхотен начин от Джеймс МакКарти.

Само две минути по-късно, бившият играч на Евертън Маруан Фелайни пропусна да изравни, след като ударът на белгиеца премина над вратата.

В 35-тата минута Джон Стоунс от Евертън отбеляза втори гол във вратата на Де Хеа. След добро центриране от корнер на Аарън Ленан централният защитник засече топката с глава и направи резултата 2:0.

Второто полувреме започна с пропуск на друг бивш играч на "карамелите" Уейн Рууни. След корнер за Манчестър Юнайтед топката попадна в английският национал, но той не успя да преодолее Тим Хауърд.

Появилият се като резерва Кевин Миралас направи резултата класически след поредната добра контратака на Евертън. В 73-тата минута Рос Баркли се опита да намери Ромелу Лукаку, който бе в засада и не игра с топката, за да попадне тя в Миралас и белгиеца, останал сам срещу Де Хея не сбърка.