Интер спечели дербито на Серия А след успех над Рома (ВИДЕО)

Отборът на Интер постигна много трудна победа над гостуващия Рома в дербито на 32-я кръг на италианската Серия А. Момчетата на Роберто Манчини спечелиха с 2:1, като победния гол бе дело на Мауро Икарди две минути преди края на срещата.

С тази победа "нерадзурите" събраха актив от 45 точки и вече заемат седмата позиция, преди да бъдат изиграни останалите мачове от кръга. 

Рома от своя страна помогна на Ювентус по пътя към четвъртата си поредна титла, тъй като утре "старата госпожа" играе своята среща и при успех, а и загуба на Лацио, това ще означава триумф за Андреа Пирло и компания. В момента "вълците" изостават с 15 точки, шест кръга преди края на шампионата.

Роберто Манчини започна срещата с Ханданович, Видич, Ранокиа, Ди'Амброзио, Жуан, Ернанес, Гуарин, Брозович, Гнукури, Паласио и Икарди.

Руди Гарсия изведе на терена Де Санктис,Холебас, Янга-Мбива, Манолас, Де Роси, Наинголан, Пянич, Флоренци, Тоти, Жервиньо, Ибарбо.

Рома започна по-добре мача, като "вълците" натиснаха противника си и в 6-тата минута Даниеле де Роси отправи първия точен удар, но Самир Ханданович внимаваше и изби топката далеч от вратата си.

В 16-тата минута Интер създаде първата си по-добра възможност и с първия си точен изстрел отборът излезе напред в резултата. Ернанес отправи много прецизен изстрел, като преди това си освободи място, за да стреля - 1:0.

Три минути по-късно гостите можеха да изравнят, след като изградиха прекрасна атака, но изстрелът на Виктор Ибарбо се отби в дясната греда на Ханданович.

Играчите на Руди Гарсия продължиха да търсят гола, но защитата в "синьо-черно" спираше всеки техен поход. В 26-тата минута Жервиньо се откъсна добре в предни позиции, но флагът на страничния съдия бе вдигнат - засада.

В 33-тата минута наглед леко нарушение на Фреди Гуарин срещу Хосе Колебас доведе до спор между Роберто Манчини, хора от щаба му и главният арбитър Даниеле Орсато, като съдията изгони помощник треньора на "вълците".

До края на полувремето гостите не успяваха да създадат ново положение, като това ги нервира и те все по-често започнаха да извършват ненужно груби фалове срещу противниковия отбор.

Второто полувреме започна по-добре за Франческо Тоти и компания, които в 49-тата минута организираха добра атака, но при паса на нападателя към Ибарбо имаше засада и атаката бе прекратена.

Три минути по-късно Мауро Икарди бе изведен брилянтно от Икарди, но шутът на нападателя премина високо над вратата.

Нивото на играта се вдигна и двата тима редуваха атака след атака. Миралем Пянич проби от дясно и постави топката на крака на Алесандро Флоренци, който от около десет метра не успя да уцели рамката на вратата. 

Добрата игра на "вълците" даде резултат в 63-тата минута. Пянич подаде добре към Раджа Наинголан, който стреля по земя от движение и препарира Ханданович за 1:1.

Играчите на Рома опитаха да наложат натиск, но допускаха голям брой грешки в средата на терена, което помогна на "нерадзурите" да се настанят в половината на противника и да опитват отново да излезнат напред в резултата.

В 84-тата минута Мауро Икарди изпусна невероятно положение, след като бе изведен в наказателното поле на гостите, освободи се от двама защитници, но вместо да комбинира с Джердан Шакири, предпочете да стреля и сгреши, като изкара топката в аут.

В 88-та минута все пак Икарди се реваншира за пропуска, след като се възползва от чудесен пас на влезлият преди секунди Лукас Подолски, за да даде отново преднина на Интер 120 секунди преди края на мача. До края на мача домакините можеха да отбележат и още едно попадение, но Паласио и Подолски пропуснаха от изгодна позиция.