Манчестър Сити спаси трите точки след драма срещу Астън Вила

снимка: БТА/AP

Отборът на Манчестър Сити постигна успех в мача си с Астън Вила от 34-я кръг на английската Висша лига. Шампионите от миналата кампания посрещнаха на "Етихад" намиращия се в добра серия тим на Тим Шърууд и го победиха категорично

Победата за Сити им гарантира три точки и вече са с актив от 67 и за момента изпревариха Манчестър Юнайтед и Арсенал. За гостите това бе 18-та загуба и те остават 15-ти с 32 точки.

Мануел Пелегрини избра да започне срещата с Харт, Сабалета, Демикелис, Мангала, Коларов, Туре, Фернандо, Нава, Лампард, Силва и Агуеро.

Тим Шърууд заложи на Гузан, Ричардсън, Окоре, Влаар, Бакуна, Делф, Санчес, Грийлиш, Уестууд, Клевърли и Бентеке.

Шампионите започнаха ударно мача и поведоха още в третата минута, чрез голмайстора си този сезон Серхио Агуеро. Брад Гузан не успя да изчисти топката и аржентинският нападател се възползва брилянтно от нея, за да изведе тима си напред.

Последваха спокойни минути, преди да дойде и очакван натиск на гостите, които да търсят изравнителния гол. След 30-тата минута играчите на Шърууд се впуснаха в атака, но защитата на "гражданите" се представяше на ниво и не позволяваше опасности пред стража си Джо Харт.

До края на първата част зрителите на "Етихад" не видяха нищо интересно, както и в началото на втората. Манчестър Сити разиграваше спокойно, без да даваше големи надежди за гол на противниковия тим.

През второто полувреме играчите на Мануел Пелегрини успяха да вкарат и второ попадение в 66-тата минута, като по този начин си подсигуриха победата срещу изморения тим на астън Вила. Попадението за домакините бе дело на Александър Коларов, който се разписа от пряксвободен удар, отсъден за нарушение срещу Джеймс Милнър.

Само две минути по-късно обаче гостите се върнаха в двубоя, след като Том Клевърли се разписа с красиво попадение след добра комбинация с Кристиан Бентеке.

Две минути преди края на срещата Карлос Санчес буквално смълча стадиона в Манчестър, след като с прекрасен шут преодоля Харт и изравни резултата - 2:2.

Само минута преди края на двубоя Фернандиньо бе този, който върна усмивките на лицата на феновете на тима, след като към него бе насочено центриране от корнер. Футболистът гърдира топката, след което отправи точен удар, за да донесе успеха на тима си - 3:2.