Саутхямптън и Тотнъм не се победиха в битката за шестото място

Отборите на Саутхямптън и Тотнъм не успяха да се победят в мач от 34-я кръг на английската Висша лига. Срещата завърши 2:2, като и двата тима демонстрираха добра игра, но все не им достигаше минимална доза късмет, за да спечелят мача.

Със своята спечелена точка гостите събраха 58 и заемат петата позиция и изпревариха с една Ливърпул, който от 17:00 часа ще премери сили с Уест Хям, а "светците" вече имат 57 и се изравниха с мърсисайдци

Срещата започна равностойно, но след 20-тата минута домакините наложиха натиск, който бе ознаменуван с гол в 29-тата минута. Садио Мане проби добре през центъра, загуби топката, но защитата на "шпорите" не успя да изнесе кълбото и Грациано Пеле я открадна, а след това я изпрати и във вратата за 1:0.

Гостите се мобилизираха бързо и на свой ред наложиха натиск, като три минути преди почивката Ерик Ламела се възползва от добро центриране на Ерик Дайър, за да изравни резултата.

Втората част започна по-добре за играчите на Роналд Куман и в 65-тата минута Пеле реализира второто си попадение в мача, за да даде нова преднина на тима си.

По подобие на първото полувреме, и сега Тотнъм наложи бързо натиск и притисна противника си, а в 70-тата минута Дайър изведе Насер Шадли в стрелкова позиция, като последния изравни от малък ъгъл.

До края на двубоя двамата мениджъри направиха промени в опит да спечелят срещата, но липсата на късмет попречи и на двата тима да напуснат терена с трите точки.

Роналд Куман започна срещата с Дейвис, Йошида, Хосе Фонте, Бертранд, Клайн, Алдервейрелд, Дейвис, Шнайдерлин, Уърд-Праус, Мане и Пеле.

Маурисио Почетино реши да заложи в тази среща на Лорис, Вертонген, Фацио, Дейвис, Дайър, Шадли, Мейсън, Ериксен, Бенталеб, Ламела и Кейн.