Интер изпусна Милан в дербито на падналите грандове (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Интер не можа да материализира превъзходството си през второто полувреме срещу Милан и двата закъсали милански грандове приключиха наравно 0:0 в дербито на Малката Мадона от 31-ия кръг на Серия А.

Съдията Лука Банти също изигра основна роля в мача, защото отмени спорно по един гол на двата отбора в двете полувремена, а след почивката не отсъди стопроцентова дузпа за Интер за игра с ръка на Лука Антонели, който парира шут от десетина метра на Ернанес.

Интер обаче трябва да съжалява повече за равенството, защото особено след почивката наложи тотално преимущество, но пропусна сериозен брой изгодни положения за гол, а Диего Лопес блесна с няколко великолепни намеси, за да опази равенството.

В крайна сметка двата тима поделиха точките, макар резултатът 0:0 да не отразява напълно показаното на терена. „Нерадзурите“ с 41 точки се изкачиха на 10-то място в класирането, а Милан с 42 остава девети.


Inter 0 - 0 Milan FULL Highlights Serie A 19-4...by goals5

В първите 10-ина минути Интер натика съперника в собствената му половина и "росонерите" изобщо не минаваха центъра, но натискът не водеше до голови положения. Единствено в 9-ата минута Ернанес с прекрасен изстрел от около 20 метра тества вниманието на Диего Лопес, но бившият страж на Реал Мадрид изби кълбото в корнер.

В 17-ата минута Сусо отправи първия точен изстрел в актива на Милан, макар и право в ръцете на Ханданович, който без никакви усилия отрази опасността. Интер продължаваше да владее повече топката, а контраатаките на "росонерите" биваха изграждани от Менес и Бонавентура, без обаче да се стига до напрежение в полето на Интер.

Идеята на Манчини да пробие противниковата защита предимно с центрирания определено не носеше резултати, както бе миналата седмица във Верона, а ударите към Диего Лопес липсваха - единствено Ернанес се опитваше да притеснява вратаря на Милан, но винаги от дистанция, което намаляваше опасността.

В 27-ата минута гол на Милан бе отменен спорно след центриране на Сусо от фаул, при който се създаде разбъркване в малкото наказателно поле и Алекс прати топката в мрежата. Реферът спря играта преди да бъде отбелязано попадението, но повторенията показаха, че Алекс е бил в засада при първоначалното центриране на Сусо, когато се размина с топката и тя стигна до Найджъл де Йонг на далечната греда.

До почивката не се случи нищо друго интересно, а веднага след паузата двата тима подновиха играта на високи обороти, но и двете защити се представяха на ниво - нещо нетипично за миланските грандове до момента през сезона.

В 57-ата минута Интер стигна до интересно положение в наказателното поле на Милан, след като Мауро Икарди свали топката с глава за Паласио, който изпревари Мексес и овладя кълбото, но загуби равновесие от натиска на защитника и не можа да отправи качествен удар от трудната позиция.

В 61-ата Матео Ковачич от около 20 метра по тревата прати кълбото покрай гредата на Диего Лопес, а в 63-ата след подаване отляво на Икарди топката стигна до Ернанес на точката за дузпа, но шутът на бразилеца бе блокиран с ръка от Лука Антонели - реферът обаче не видя ситуацията и не посочи бялата точка.


Inter Milan vs AC Milan 0-0 Antonelli handball...by funnyvidoes1

В 72-ата минута гол за Интер - по-точно автогол на Мексес - не бе зачетен от съдията заради нарушение в атака на Паласио. Ернанес опита да центрира по земя за аржентинеца, който преди да плонжира за топката бе повалил на земята Антонели, след което се размина с кълбото, но Мексес по нелеп начин го засече в собствената си мрежа - за негово щастие попадението не бе признато.


Philippe Mexes OWN Disallowed Goal Inter 0 - 0...by funnyvidoes1

Подемът на "нерадзурите" бе очевиден и Диего Лопес в рамките на 120 секунди направи две фамозни спасявания, а Жуан Жесус пропусна отлични шансове да се превърне в неочакван герой за Интер. Първо той някак успя да се размине с топката на метър пред голлинията след центриране отдясно, а малко по-късно диагонален изстрел на защитника бе париран встрани майсторски от вратаря.

При последвалия корнер някак испанският страж отрази изстрел от упор на Паласио, който засече топката право в тялото на вратаря, въпреки че бе необезпокояван в малкото наказателно поле. В 80-ата минута пък изстрел на Д'Амброзио профуча на сантиметри от горната греда.


inter milan v. ac milan Diego Lopez fantastic...by mszabi

Милан успя да организира няколко атаки в последвалите минути, но отново Интер предложи по-опасните положения в самия край. Най-сериозното се откри пред Икарди в 90-ата минута, когато той овладя топката в наказателното поле и за момент бе сам срещу вратаря, но закъсня с обработката на топката и шутът му мина на сантиметри от гредата.

В крайна сметка двата тима приключиха двубоя както го започнаха - при резултат 0:0.

Треньорът на Интер Роберто Манчини заложи на схема 4-3-1-2, като на вратата бе Самир Ханданович, а пред него в защита от ляво надясно се подредиха Жуан Жесус, Неманя Видич, Андреа Ранокия и Данило Д'Амброзио.

Матео Ковачич, Гари Медел и Гнукури си партнираха в средата на терена, докато Ернанес в своя мач номер 200 в италианското Калчо подкрепя от по-задна позиция двамата нападатели Мауро Икарди и Родриго Паласио.

Диего Лопес пазеше за Милан, чиято схема по-скоро е 4-3-3, след като Джакомо Бонавентура отново получава позиция в атаката, а Сусо бе награден с титулярно място за добрите си изяви в последно време.

Топ реализаторът Жереми Менес също бе в средата на нападението, а зад тях в халфовата линия оперираха Андреа Поли, Найджъл де Йонг и Марко ван Хинкел. В защита се разчиташе на Игнасио Абате, Алекс, Филип Мексес и Лука Антонели.

Интер е спечелил 22 от възможни 27 точки в последните си мачове като символичен домакин срещу Милан, но Роберто Манчини има отрицателен баланс в 19-те си досегашни мачове с "росонерите" - 7 победи, 4 ремита и 8 поражения.