Български таланти заминават на проби в Арсенал

снимка: asm-fc.com

Четири български таланти заминаха днес на проби в школата на лондонския Арсенал, която е базирана в Гърция. Момчетата ще останат четири дни в базата на артилеристите в южната ни съседка, като във вторник и в сряда ще играят контролни мачове. Тестовете са осигурени от мениджърската агенция Скаутинг тийм, която работи с Арсенал за България.

Две момчета са от школата на Черно море, едно е от Черноморец (Бургас) и едно от Локомотив (Пловдив). От "Тича" са талантите от набор 2002 Мартин Милушев и Калин Георгиев, които ще бъдат придружавани от своя треньор Николай Кънчев.

От "Лазур" е полузащитникът Станислав Дюлгеров, роден през 2003-а година, но беше награден като най-добър при година по-големите от Асоциацията на българските футболисти. Нападателят на набор 2001 от Локомотив Еяд Хамуд е четвъртото момче.

Специално за пробите на четирите българчета пристига от Лондон и директорът на цялата школа на Арсенал - бившият ирландски национал Стив Мороу. Школата на Арсенал в Гърция е ръководена от англичанин - Матю Роуз, треньорите също са от Острова, а децата са селектирани от цяла Източна Европа. През лятото на 2014-а тази структура изпрати две момчета във втория отбор на Арсенал, а също така продаде и едно момче в Германия.