Гризман окопа Атлетико в топ 3 (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Антоан Гризман продължи великолепното си представяне в дебютния сезон с екипа на Атлетико (Мадрид) в Примера дивисион и отбеляза 19-ия и 20-ия си гол от началото на кампанията, за да донесе на „дюшекчиите“ победа с 2:1 като гост на Депортиво ла Коруня.

Успехът се оказа изключително ценен за отбора на Диего Симеоне, защото ги извиси с 4 точки над четвъртия в класирането Валенсия, който по-рано днес отстъпи с 0:2 на Барселона в дербито на 32-ия кръг.

Гризман откри резултата на „Риасор“ още в 5-ата минута след подаване на Хосе Мария Хименес, а в 22-ата сам изработи второто си попадение в мача. Така той увеличи головата си сметка на 20 и изпревари с 2 попадения Неймар на третото място в класацията на реализаторите в Ла Лига.

Само Кристиано Роналдо (38) и Лионел Меси (35) са се разписвали по-често през настоящата кампания от френския нацинонал на Атлетико. Крайният резултат на „Риасор“ бе фиксиран в 78-ата минута от Риера, но в крайна сметка трите точки отпътуваха за столицата.

Атлетико се утвърди на третото, място, което дава право на участие в Шампионска лига, докато Депортиво остава с 28 пункта на 17-та позиция – точно над чертата на изпадащите, но и с равен актив с 18-ия Алмерия, който е с мач по-малко.


Deportivo vs Atletico Madrid (1-2) All Goals...by MusicSavy