Байерн и Дортмунд с комфортни победи в Бундеслигата (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Байерн (Мюнхен) спечели с 2:0 визитата си на Хофенхайм и направи поредната важна крачка към титлата в германската Бундеслига, след като срази един от добре представящите се като домакини отбори.

Себастиан Роде с фантастичен фалцов изстрел от границата на наказателното поле в 38-ата минута даде аванс на Баварската машина, а в третата добавена минута на редовното време центриране на Томас Мюлер при скоростна контраатака доведе до автогол – вратарят Бауман изчисти кълбото право в тялото на десния защитник Бек и след рикошета топката се оплете в мрежата за 0:2.

Домакините могат да съжаляват, че не стигнаха до равенство, защото имаха добри възможности за гол дори при 0:0, но офанзивните футболисти Кевин Фоланд и завърналият се на върха на атаката Модесте не можаха да преодолеят Мануел Нойер.

Байерн вече има 73 точки и поне временно увеличава аванса си на върха пред Волфсбург на 13 пункта, докато Хофенхайм остава с 37 на седмата позиция.

Борусия (Дортмунд) срази с 3:0 гостуващия Падерборн в седмицата, в която треньорът Юрген Клоп обяви, че ще напусне клуба след края на сезона. Шинджи Кагава блесна за домакините и фиксира крайния резултат в 80-ата минута, а преди него Хенрих Мъхитарян в 48-ата и Пиер-Емерик Обамеянг в 55-ата бяха дали комфортен аванс на домакините.

Дортмунд е с 36 точки и поне за известно време изпреварва Ведер на 9-то място, макар да е с мач повече от бременския отбор, докато Падерборн с 27 пункта остава 16-ти и под чертата.