Венци Стефанов: ЦСКА и Левски не заслужават лиценз

снимка: Булфото

Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов заяви, че с оглед огромните си дългове ЦСКА и "Левски" не трябва да получават лиценз. Според него постоянните компромиси с двата най-успешните български клуба могат да доведат до опасен прецедент и всички други да спрат да си плащат задълженията.

"Не трябва да има лицензи нито за единия, нито за другия. След като не си плащаш по 20 милиона задължения, нормално е да се пречистиш, дето се вика, или да си платиш тези дългове. Защото ние, другите отбори, които си плащаме, оставаме в ролята на глупаци. Ами да спрем и ние да плащаме тогава, щом като всеки получава лиценз?", заяви Стефанов в "Добро утро, България" по ТВ7.

Според него компромисите с "Левски" и най-вече с ЦСКА продължават прекалено дълго време, което не е честно спрямо останалите клубове. "Ако мотивът е, че това са "Левски" и ЦСКА, говори още по-лошо, след като може едни такива клубове да изпаднат в такова смешно положение.

Трябва всички да почнем да си плащаме задължения, ако искаме да станем нормална държава", допълни Стефанов. "Трябва да се съберат хора от цялата държава да спасят лиценза на ЦСКА и "Левски", така ли? Ами преди няколко години "Пирин" (Благоевград) за 40 000 лева борч го изхвърлиха от А група. Има закони и те са над всички.

Тръгнем ли по пътя на компромисите, и ние, и останалите клубове ще си кажем: "За какво да плащам? Аз ли съм най-глупавият тук?", каза още президентът на "Славия". По думите му ЦСКА "вегетира не от вчера, а от поне десет години". Според него настоящото ръководство на червените трябва да бъде изгонено от "Българска армия", за да влязат в клуба сериозни хора, които да го стабилизират.

Стефанов коментира и опасенията си дали проектът за новия стадион на "Славия" ще бъде осъществен. Той се надява, че германската фирма IFS все пак ще изпълни поетите ангажименти, въпреки че има забавяне. "Все още имам надежда, че това ще се случи. Фирмата, която е оператор, е много сериозна.

Дойдоха тук, имахме срещи с премиера, подписаха се споразумения. Предполагам, че до средата на април всичко ще се изчисти. Ако не се случи, те ще заплатят доста сериозна сума към БФС и евентуално към "Славия". Но аз не искам да си помислям за това и силно се надявам, че стадионът ще стане. Лошото е, че живеем в такъв свят, че даже на немски инвеститор вече не можеш да имаш вяра", завърши Стефанов.