Вратата на националния отбор е отворена за Балотели, заяви Конте

снимка: БТА/AP

Нападателят на Ливърпул Марио Балотели не прави един от най-добрите си сезони като футболист. Той се представя далеч под очакванията на всички.

Равносметката до този момент през сезона е – 20 мача за мърсисайдци и само четири гола.

Заради изключително слабата си форма той загуби и мястото си в състава на Италия, но Антонио Конте, който е поставен под напрежение заради някои слаби резултати напоследък, заяви, че както за него, така и за всички останали, вратата е отворена.

„Държа под око всички възможни футболисти от различните лиги. Наблюдавах на живо мача между Саутхямптън и Ливърпул, но на терена бе само Грациано Пеле, докато Балотели и Фабио Борини бяха на пейката“, започна бившият треньор на Ювентус.

„Вратата на националния отбор е отворена за всеки, който покаже добро представяне за клубния си отбор. Всички знаем какво се очаква, когато се облече фланелката на националния отбор на Италия.

Надявам се Марио да се завърне към най-добрите си игри и да получава повече шансове за изява. Ако това се беше случило, тогава той щеше да бъде включен в групата“.

Нападателят има само един гол във Висшата лига през този сезон от 14 мача, в които е взел участие. Италианецът загуби вярата на треньора Брендан Роджърс и през 2015 е играл само три мача в Премиършип.