Стойчо Младенов платил операция на Жеков

снимка: БТА

Стойчо Младенов е човекът, благодарение на който Петър Жеков още е жив. Екзекуторът на „Ливърпул“ е платил от джоба си операцията на легендарния голмайстор миналата година. Тогава по препоръка на Младенов отборът започна да събира средства за интервенцията. Но сумата стигна едва 1/4 от нужното. Младенов извади останалите пари и гарантира операцията пред лекарите. Въпреки това Петър Жеков, който продаде своите златна, сребърна и бронзова обувка, изригна срещу Стойчо. Редом с мнозина и той започна публично да калкулира приходите на Младенов от ЦСКА.

Именно Екзекуторът на „Ливърпул“ държеше в управата на “червените“ да са най-славните личности на клуба. Нито Жеков, нито Димитър Якимов обаче вършеха оперативна работа. Трябваше да вземат пари само заради името си. Двамата така и не се развиха като треньори след славната кариера.

Стойчо показа документи на феновете на „Българска армия“. Младенов доказа, че лично се е отказал от неустойката по времето на „Титан“. Единствено Александър Томов му е изплащал разсрочено забавените заплати от предишното ръководство. Младенов напусна ЦСКА при „Титан“, след като не бе получил 8 заплати. А в договора му имаше неустойка при уволнение, от която треньорът се отказа.

Източник: Вестник "Труд".