Какво да очакваме от 31-вия кръг на Премиършип

снимка: БТА/AP

31-вият кръг от английската Висша лига ще започне с дерби между Арсенал и Ливърпул. Топчиите ще приемат мърсисайдци на стадион „Емиратс“ в събота от 14:45.

Домакините са на трета позиция в класирането и са само на точка разстояние от втория Манчестър Сити. Ливърпул има все още надежди за влизане в топ 4, въпреки че изостава на пет пункта от четвъртия Манчестър Юнайтед.

В същия ден „червените дяволи“ ще играят с Астън Вила на „Олд Трафорд“ от 17 часа. По същото време ще се изправят и Евертън срещу Саутхямптън, Лестър срещу Уест Хям и Суонси срещу Хъл Сити.

Лидерът Челси ще приеме Стоук Сити в събота от 19:30. Лондончани са на 6 точки преднина пред Манчестър Сити, но имат и мач по-малко от гражданите, които ще гостуват на Кристал Палас в понеделник от 22:00, в последната среща от кръга.

В неделя от 15:30 Тотнъм ще гостува на Бърнли. При грешки на Саутхямптън и Ливърпул, „шпорите“ ще се изкачат на 5-та позиция. По-късно от 18:00 Съндърланд ще търси първа победа в Премиършип от 31-ви януари, когато победи Бърнли с 2:0. „Черните котки“ ще приемат Нюкасъл на „Стейдиъм ъф Лайт“.