Левски се вразуми – няма да иска служебна победа над Лудогорец

снимка: БТА/AP

Ръководството на Левски не е приело предложението на председателя на тръст „Синя България“ Васил Колев да подаде молба за служебна победа в дербито срещу Лудогорец през уикенда, ако румънският защитник Козмин Моци вземе участие в мача.

По-рано именно Колев лансира идеята през социалните мрежи „синия“ клуб да поиска служебно 3:0 поради факта, че Моци е бил наказан само с един мач от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз, въпреки че провинението му от двубоя с Литекс в 20-ия кръг на А група е по-сериозно от просто червен картон – той отправи неприлични жестове към публиката и буйстваше след изгонването си.

От днешното заседание на Управителния съвет стана ясно, че заплатите на футболистите за декември месец са изплатени. Това е един от основните фактори за получаване на лиценз за следващия сезон, а по думите на Васил Колев, това е една четвърт от всички задължения за покриване на изискванията за лиценз.

От Левски обаче не са доволни от последните решения на Дисциплинарната комисия по други казуси като глоби към определени отбори за хвърлени предмети, при които в миналото „сините“ са били наказвани много по-сурово.