Интер планира ремонт на "Джузепе Меаца"

снимка: БТА/AP

Отборът на Интер възнамерява да осъществи 70-милионно освежаване на "Джузепе Меаца", ако Милан построи свой стадион.

„Росонерите“ са решили да последват примера на Ювентус и да построят собствен стадион. Представени бяха и плановете за новото съоръжение в центъра на Милано.

Италианският вестник за бизнес "Il Sole 24 Ore" разкри, че при такива обстоятелства Интер ще ремонтира "Джузепе Меаца" и ще придобие собственост върху стадиона. Изданието твърди, че „нерадзурите“ са готови да инвестират 70 милиона евро за подобрения на игрището и пространството около него. Все пак плановете не са представени официално.

Двата гранда от Милано имат съвместен договор за наем на съоръжението до 2030-та година. Общинският съвет ще трябва да постигне споразумение с двата отбора, за да продаде стадиона на Интер. Смята се, че може да се стигне до договор, ако Милан получи разрешение за строеж.

Изданието твърди, че ще се проведе нова среща относно бъдещето на стадиона през април. Все пак ще бъдат направени подобрения преди Милан да го напусне, защото на "Сан Сиро" ще се проведе финалът на Шампионската лига през сезон 2015/2016.