Черно Море е на 1/2 финал след разгромна победа в Горна Оряховица

снимка: Булфото

Отборът на Черно Море победи с лекота Локомотив (Горна Оряховица) с 5:0 в срещата реванш за Купата на България. В първия двубой варненци спечелиха с минималното 1:0 и така с общ резултат 6:0 вече чакат своя противник за полуфиналите. „Моряците“ се стремят към трети финал и първи триумф в турнира. Това е и единствената възможност за евроучастие на Черно Море, след неубедителното представяне в първенството.

Двубоят започна ударно за „моряците“, които успяха да поведат още във втората минута след красив удар на Буркхард от около 20 метра. В 24-тата минута след центриране от корнер, защитникът на Черно Море Кирил Котев покачи на 2:0, а две минути по-късно Кулибали направи резултата класически. Останаха съмнения за засада при попадението на малиеца.

В 38-та минута Локомотив Горна Оряховица вече губеше с 4:0, след като Вилиян Бижев отбеляза дебютното си попадение за варненци. Нападателят бе изведен отлично сам срещу вратаря, но стреля слабо и стражът на домакините Рашков успя да избие топката с крак, която се върна в Бижев и за него нямаше проблем да я прати в опразнената врата.

„Моряците“ отбелязаха и пети гол преди края на първото полувреме. Шут на Коконов бе добре избит от Рашков, но атаката на Черно Море продължи и Стенио с прецизен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Локомотив Горна Оряховица.

През второто полувреме Черно Море успокои играта и това позволи на домакините да погледнат към противниковата врата. В 56-тата минута Генчев получи невероятна възможност да намали резултата, но Кулибали изчисти топката. В самия край на мача Ненов имаше възможност да потърси двама свои съотборници, останали непокрити, но предпочете да стреля към вратата.