Левски ще иска служебна победа срещу Лудогорец

снимка: pfclitex.com

Членът на Управителния Съвет на Левски и председател на тръст "Синя България" Васил Колев ще настоява на Левски да бъде присъдена служебна победа в неделното дерби с Лудогорец, ако защитникът на шампионите Козмин Моци вземе участие в срещатата.

Колев смята, че наложената санкция на Моци е малка за това, което той направи в срещата с Литекс през уикенда.

Служебна победа за столичния тим ще е добре дошла, тъй като при победа в последния кръг над Марек ще означава, че "синтие" ще са част от Топ 6, но при евентуално поражение, те ще трябва да се надяват на помощ от ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

В социалната мрежа Facebook Колев публикува част от дисциплинарния правилник:

Член 27, ал. 3: (3) Когато на състезател по време на среща е показан картон (жълт или червен) и между двете полувремена или след края на срещата той допусне провинение, описано в допълнителен доклад и/или видеозапис, то тогава поотделно се налага наказание и глоба за получени/те по време на срещата картон/и и за провинението, описано в доклада/ите и/или видеозаписа.

"Според този член Моци хем трябва да бъде наказан за червения картон, хем за жестовете след това. А те са описани в чл. 21, ал. (б)", пише Колев. б) Когато съдията не е санкционирал провинението: - ССП за определен брой срещи или период от време; - при случай на обида, заплаха, брутално поведение, изразени публично, към публика, състезатели, служебни или длъжностни лица; "Моци трябва да отнесе минимум два мача за две отделни прояви, без да броим връщането от тунела, за да изгледа мача, което също е забранено. Така че ще предложим на УС на Левски, ако г-н Моци играе в неделя, Левски да се обърне към ФИФА или Абитражния съд в Лозана и да иска служебна победа, защото г-н Моци играе неправомерно, тъй като БФС не е приложил собствения си правилник. Веднъж имахме намеса на ФИФА при случая "Кишишев", пише още Колев.