Бенатия: Не съм машина

Защитникът на Байерн (Мюнхен) Мехди Бенатия заяви, че не е машина и смята, че е третиран несправедливо през първите си шест месеца в Бундеслигата.

Мароканският национал се присъедини в Байерн от Рома за сумата от 26 милиона евро, които имат възможността да се увеличат до 30 милиона в зависимост от представянето му, но до момента той има големи трудности да се адаптира към германския футбол.

Бенатия се чувства разочарован поради това, че не бе регистриран за груповата фаза на Шампионската лига и поради критиците, чиято бройка продължава да нараства.

„Не съм машина. От самото начало единственото нещо, за което хората говорят, е това колко струвам“, сподели Бенатия.

„Хората започнаха да ме критикуват още преди да изиграя първия си мач за отбора, което ми се струва абсурдно.

Бях много изненадан и когато Франц Бекенбауер ме критикува за червения ми картон срещу Манчестър Сити. Никога не съм го виждал лично и дори не сме разговаряли.

Беше ми много трудно да се справя с всичко това, още повече, че това бе първият червен картон в кариерата ми“, завърши изказването си мароканецът.

Бенатия, който се възстановява от контузия на прасеца, е изиграл 16 мача във всички турнири за баварците през този сезон, като на сметката си има 1 попадение.

27-годишният футболист има договор с тима до юни 2019г.