Бейл има нужда от подкепата на феновете

снимка: БТА/AP

Испанският вестник "AS" направи статистика от мачовете на Гарет Бейл и тя не е никак добра. 

Отборът на Реал Мадрид заплати, рекордната в историята на футбола, цена от 101 милиона евро, за да се сдобие с правата на бързоногия нападател и с пристигането си той показа доста добра игра, успявайки без особени проблеми да си извоюва титулярното място в тима на Карло Анчелоти.

От пристигането си на "Сантяго Бернабеу" Бейл успя да спечели три титли, разписвайки се и в трите финала - Шампионска лига, Купата на краля и Световното клубно първенство.

Но от началото на новата 2015 година формата на уелсеца рязко спадна.

При загубата от Виялреал, ясно се видя недоволството на Кристиано Роналдо, след като Бейл не комбинира с него, а в последствие и не реализира попадение. Няколко дни по-късно в мача срещу Еспаньол, бившият играч на Тотнъм отново реши да играе соло и заслужено получи освиркванията на "Сантяго Бернабеу".

Последваха няколко добри срещи за него и дори реализира и гол, но при победата над Реал Сосиедад  с 4:1 крилото отново получи домакински освирквания и от тогава резултатността му спадна до 0.

"AS" съобщи, че преди срещата с Реал Сосиедад, Бейл е стрелял по посока на противниковата врата средно през 22 минути, а сега това се случва веднъж на 45.

Най-лошото за Карло Анчелоти е, че Бейл не се е разписвал от седем мача, като това не му се случвало от присъединяването му към "кралския клуб" през лятото на 2013.

В събота предстои тежък мач за "белия балет", като ако искат да задържат лидерската позиция, те ще трябва да се справят с коравия тим на Атлетик (Билбао). Тази среща ще бъде под №50 за футболиста и част от феновете се надяват той да не получава повече освирквания, тъй като този метод не помага.