Локомотив (Пд) свали на земята столичните "железничари"

снимка: Булфото

Отборите на Локомотив София и Локомотив Пловдив завършиха при резултат от 1:2 в срещата-реванш помежду си от 1/4-финала за Купата на България. В първия мач под тепетата "смърфовете" спечелиха със същия резултат по този начин се класираха за полуфинала с общ резултат е 4:2.

Йоан Лисман откри в 32-ата минута за гостите, а Траян Трифонов изравни в 43-ата минута. Спас Делев със своя първи гол за сезона в 55-ата минута оформи крайния резултат.

Димитър Васев избра да започне срещата с Митрев и пред него Старокин, Траянов, Дош Рейш, Гъргоров, Джилио-Том, Трифонов, Романов, Йорданов, Генов.

Колегата му Христо Колев пък заложи на Господинов, Филипов,Сечков, Илиев, Бурабия, Ласиман, Карагерен, Сандански, Делев, Якимов, Кики.

Първата по-опасна атака бе дело на гостите, но след удара на Том топката излезе в аут. В 6-тата минута имаше опит за атака към вратата на Локомотив София, но се провали, тъй като Митрев улови кълбото преди играч на "смърфовете".

Три минути по-късно Спас Делев не успя да засече кълбото във вратата на Митрев, след като центриране на Ласиман прати топката в наказателното поле на домакините, но нападателят на пловдивчани така и не стигна до топката.

В 16-тата минута Делев стреля от пряк свободен удар от около 20 метра, но ударът му намери стената. Петнадесет минути по-късно Йоан Ласиман откри резултата. След изпълнение на пряк свободен удар, Митрев изчисти кълбото напред, то беше върнато към Ласиман и той се разписа. Домакините претендираха за засада, но такава нямаше.

В 41-та минута Елтон опита да пусне пас към съотборник в опасна близост до наказателното поле на Локомотив Пловдив, но несполучливо и топката излезе в аут.

Минута преди края на първото полувреме Траян Траянов се разписа за 1:1, след като засече центрирането от корнера.

В добавеното време, което бе две минути, Спас Делев излезе в изгодна позиция пред вратата на Локомотив София, опита да прехвърли Митрев, но не сполучи и топката излезе в аут.

Началото на втората част започна отново с доминация на гостите.

В 50-тата минута Гъргоров бе фаулиран на границата на наказателното поле и последва пряк свободен удар. Генов стреля и прати коженото кълбо в стената. Топката се удари в тялото на футболист на пловдивчани.

Четири минути по-късно Дани Кики се опита да реализира нов гол в полза на Локомотив Пловдив, но не сполучи.

В 55-тата минута Спас Делев направи резултата 2:1 в полза на Локомотив Пловдив, след като изпълни пряк свободен удар по перфектен начин и матира Митрев.

В следващите десет минути Радослав Димитров и Йоан Ласиман получиха по един жълт картон.

В 70-тата минута Дани Кики реши да стреля от 5-6 метра към вратата на Митрев, но топката нацели гредата. Жълти картони бяха вдигнати и на Орлин Старокин, след нарушение срещу Радослав Димитров и на Дани Кики.

До последно Локо Пд доминираше и по този начин не позволи на своя съперник да вкара и гол повече във вратата на Господинов.