Боатенг: Отказах на Барселона

снимка: БТА/AP

Защитникът на Байерн (Мюнхен) Жером Боатенг заяви, че е имал възможността да премине в Барселона, но е предпочел да остане в Германия и да продължи да играе за „баварците“.

През летния трансферен прозорец „каталунците“ се нуждаеха от стабилни централни защитници и Жером Боатенг бе една от основните им цели.

Тъй като Боатенг избра да остане в Байерн, от Барселона решиха да привлекът в отбора си Томас Вермален от Арсенал и Жереми Матийо от Валенсия.

„Не знам точно колко пари са предложили Барселона за мен, но е истина, че те искаха да ме имат в отбора си“, започна Боатенг.

„Много е примамливо, когато клуб като тях се опита да те привлече в редиците си. Но в тези дни е много трудно да замениш Байерн (Мюнхен) с Барселона, защото с Байерн имам дори по-големи шансове да спечелия Шампионска лига.

В момента аз играя за един от най-големите отбори в света. Няма по-добър отбор за един германски футболист.

Ще бъда много доволен, ако успея да остана при „баварците“ още дълго време и да завърша кариерата си в тима с много трофеи зад гърба си“, завърши защитникът на Байерн.

След като през 2011 година 26-годишният германец премина от Манчестър Сити в Байерн (Мюнхен) той е неизменен титуляр, като е записал над 150 участия за отбора си.

Централният защитник има договор с „баварците“ до Юни 2018.