Юнайтед по всяка вероятност се разделя с Фалкао

снимка: БТА/AP

За всеки, който е наблюдавал тима на Манчестър Юнайтед напоследък не е изненада, че оставането на Радамел Фалкао при „червените дяволи“ е поставено под голяма въпросителна.

Фалкао се присъедини към Юнайтед в последните часове от зимния трансферен прозорец и феновете на клуба имаха огромни надежди за него, но той изпитва сериозни затруднения под ръководството на Луис ван Гаал.

Колумбиецът може и да не се е възстановил напълно от своята сериозна контузия на коляното и това също да допринася за слабата му игра, но той наистина изглежда далеч от блясъка си, който показваше в Порто и Атлетико (Мадрид).

Всичко сочи към това, че тимът от „Олд Трафорд“ няма да задържи Фалкао, защото и сумата, която трябва да доплати, за да се случи това е доста голяма (55 милиона евро).За периода си под наем Фалкао струваше на Юнайтед 15 милиона евро.

Според френския вестник L'Equipe Манчестър Юнайтед е взел решението да върне колумбиеца в Монако след победата в ФА Къпсрещу Престън.

Фалкао игра в последния двубой на тима си срещу Съндърланд и успя да спечели дузпа.

Въпреки мнението на L'Equipe Фалкао все още има шанс да остане в Юнайтед, но за целта трябва да отбележи много голове от тук до края на сезона като предвид формата му в момента това няма да е никак лесно.

Според L'Equipe отборът на Валенсия е претендент за подписа на Радамел Фалкао и следи изкъсо изявите му.