Тим Шерууд с първа победа начело на Астън Вила

Тим Шерууд пое тима на Астън Вила през февруари и вчера вечерта записа първата си победа като техен мениджър, след 2:1 над Уест Бромич. Попаденията за домакините бяха дело на Гейбриъл Агбонлахор и Кристиан Бентеке, а Сайду Бераино бе точен за гостите.

„Когато тръгнах от вкъщи, жена ми каза, че по-скоро ще спечели от лотарията, но аз и казах, че все пак ще успеем да вземем трите точки“, заяви Шерууд.

Габриел Агбонлахор откри резултата за „виланите“, но Саидо Беариньо успя да изравни.

Първата победа на Вила от 7 декември насам ги изкачи с две места нагоре в таблицата и им отреди място извън зоната на изпадащите – 17-та позиция.

Те имат 3 точки преднина пред 18-ят Куинс Парк Рейнджърс.

Шерууд, който загуби първите си два мача начело на Астън Вила от Нюкaсъл и Стоук Сити заяви: „Подобряваме се всеки мач и това определено беше най-доброто ни представяне до момента.

Усещането е страхотно. Беше тежко след като загубихме в последната минута от Стоук и сега след като сме от другия бряг – този на победителите, усещането е прекрасно.“

Бившият мениджър на Тотнъм също заяви, че отбелязалият победния гол Кристия Бентеке му е казал какво смята да прави, ако получи наказателен удар.

„Каза ми,че ще изчака вратаря да се хвърли и ще стреля в другия ъгъл. Даде ми голяма доза увереност, но докато не отбеляза определено бях под голямо напрежение.

Уверен съм, че това, което казвам на момчетата е правилно, а след като победихме няма въобще какво да се коментира играта. Победата беше изключително важна.

Имаме футболисти, на които не им подхожда да са в зоната на изпадащите. Ако отново се свлечем надолу в класирането ще се борим до последно и няма да се предадем“, завърши изказването си Шерууд.

Отборът на Саутхямптън също се завърна на пътя на победата, след като не бе постигал успех от 11 февруари. Садио Мане бе точен за домакинската победа над Кристал Палас и по този начин тимът му се завърна на петото място, преди тимът на Ливърпул да изиграе днес своята среща от 28-я кръг срещу Бърнли. „Светците“ са с актив от 49 точки, а мърсисайдци са с точка по-малко.

В последната среща от деня Хъл Сити и Съндърланд завършиха 1:1, като Дане Н'Дойе даде преднина на „тигрите“ в началото на срещата, но 13 минути преди края Джак Родуел изравни. След този равен резултат двата тима запазват позициите си – Хъл остава 15-ти с 27 точки, а „черните котки“ са 16-ти с точка по-малко.