Ботев мина лесно през Марек

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) спечели с 3:0 домакинството си на Марек в последния мач от 20-ия кръг на А група и се доближи само на една точка от шестия в класирането Левски. „Канарчетата“ очаквано нямаха особени проблеми пред своя публика в „Коматево“ срещу предпоследния в първенството и подпечатаха успеха си още преди да е изминал и половин час игра.

В четвъртата минута Цветелин Чунчуков стреля от границата на наказателното поле и вратаря на гостите Михайлов направи комична грешка в опита си да избие, като прати кълбото в собствената си мрежа за 1:0.

В 24-ата минута домакините реализираха далеч по-красиво и добре изработено попадение, след като капитанът Иван Цветков с отлично центриране предостави топката на пътя на Мариян Огнянов, а той с плонж я прати в десния ъгъл на Михайлов – 2:0.

Малко по-късно Цветков нацели гредата, а стражът на Марек се реваншира за нелепо допуснатия първи гол с няколко далеч по-добри спасявания през второто полувреме, с които опази тима си от истински разгром.

Ботев стигна, все пак, до трети гол в срещата в 95-ата минута, когато точен бе влезлият като резерва след почивката Християн Казаков.

„Канарчетата“ с 30 точки заемат седмата позиция, докато Марек с 13 пункта е 11-ти. Дупничани продължават най-дългата серия в А група без отбелязан гол – вече 491 игрови минути, като за последно се разписа Кристиян Петков при 1:3 от Черно море на 8-ми ноември.