Моуриньо не брои Арсенал за живи

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо за пореден път „тактично“ провокира един от големите си съперници във Висшата лига – Арсенал и Арсен Венгер, като не ги прибави към конкурентие си за титлата.

След успеха в турнира за Купата на лигата Специалния отдели време да коментира ситуацията в първенството, която за „сините“ се подобри значително след поражението на Манчестър Сити с 1:2 от Ливърпул.

Моуриньо дори разкри любопитен момент в автобуса на клуба по време на дербито на „Анфийлд“, което бе часове преди финала с Тотнъм на „Уембли“.

„Битката за титлата не е решена, защото ние имаме няколко трудни мача, а същото важи и за Манчестър Сити. Манчестър Юнайтед са трети на десет точки от нас, нали така – значи и те са в борбата.

Нека не забравяме Ливърпул, защото още след мача ни с тях казах на Брендън Роджърс, че е изградил фантастичен отбор. Имаме 12 кръга до края и всеки може да триумфира“, каза Моуриньо, въпреки че в момента Арсенал е на трето място в таблицата с пасив от девет точки спрямо Челси и мач повече от „сините“.

„Бях забранил на играчите да следят резултата на мача Ливърпул – Манчестър Сити, но докато бяхме в автобуса, Силвиньо Руло започна да се радва и провали всичко, което ме вбеси, защото наруши правилата“, обясни Специалния.