Челси вече с 12 трофея в ерата „Абрамович“

галерия:

снимка: chelseafc.com

Жозе Моуриньо изведе Челси до триумф в турнира за Купата на лигата след успех с 2:0 над градския съперник Тотнъм във финала на стадион „Уембли“. Статистиката показва, че това е 12-ият трофей, който „сините“ от Лондон печелят в ерата „Роман Абрамович“, който превърна клуба в истински европейски колос.

Преди богаташът да закупи Челси, привържениците помнеха само няколко епизодични избухвания през ХХ век – титлата през 55-та, ФА къп през 70-та, 97-ма и 2000-ата, Купата на лигата през 65-та и 98-ма и Къмюнити шийлд през 55-та и 2000.

4134655

Преди Абрамович в Европа Челси можеше да се похвали единствено с два триумфа във вече несъществуващия турнир за Купата на носителите на национални купи (КНК) през 71-ва и 98-ма, както и със Суперкупата на УЕФА през 98-ма.

Визитката на Челси под егидата на Роман Абрамович е далеч по-внушителна, както може да се види от таблицата, изготвена от Скай Спортс:

Допълнително добра новина за феновете на „сините“ бе фактът, че Манчестър Сити загуби дербито с Ливърпул с 1:2 и остава на пет точки от лидера във Висшата лига, но вече с мач повече.