Торино се оказа твърде корав и за Наполи (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Забележителната форма на Торино през последните три месеца се пренесе и в първия ден на март, като „биковете“ подчиниха с 1:0 Наполи в дербито между два от представителите на Италия на осминафиналите в Лига Европа.

Последният мач за уикенда от 25-ия кръг на Серия А бе решен с попадението на Камил Глик в 68-ата минута след подаване на Фарнеруд, като това е пети гол за бранителя и в Калчото няма по-резултатен на този пост от него.

Торино има само една загуба в последните си 16 мача от всички турнири, като отстъпи единствено на Лацио с 1:3 на 14-ти януари. Дори тежката визита на Атлетик (Билбао) в Лига Европа през седмицата (победа с 3:2) не можа да попречи на „биковете“ да стигнат до впечатляващ успех срещу борещия се за участие в Шампионска лига догодина Наполи.

Торино вече има 36 точки и изпревари Интер за осмото място в клсаирането, след като по-рано днес в друго дерби „нерадзурите“ отстъпиха с 0:1 на Фиорентина. Наполи остава на трета позиция с 45 точки, но вече има само две аванс пред Лацио и три пред „Ла Виола“.

Отборът на Рафаел Бенитес изпитваше проблеми да създава положения в Торино и залагаше предимно на далечни удари, от които не се стигна до изравнителен гол. Кръгът в Серия А приключва в понеделник с ново впечатляващо дерби – Рома срещу Ювентус от 21:45 часа.