Манчестър Юнайтед се измъчи, но спечели срещу Съндърланд (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Отборът на Манчестър Юнайтед победи трудно Съндърланд в среща от 27-я кръг на английската Висша лига с 2:0, като головете на „Олд Трафорд” бяха дело на капитана Уейн Рууни.

Момчетата на Луис ван Гаал събраха актив от 50 точки и поне за 24 часа изместиха Арсенал от третата позиция, като утре „топчиите” ще срещнат Евертън.

За отбора на Сънърланд това бе четвърта поредна среща без победа и „черните котки” остават с 25 точки на 16-тото място.

Луис Ван Гаал започна срещата с Де Хеа, Смолинг, Рохо, Еванс, Валенсия, Ерера, Блинд, Ди Мария, Йънг, Фалкао и Рууни.

Густаво Пойет заложи на Пантилимон, Ревейер, Браун, Аанхолт, О’Шей, Катърмол, Уикъм, Гомес, Ларсон, Джонсън, Дефоу.

През първите 15 минути Юнайтед имаше лек превез в играта, като в 12-тата минути Ашли Йънг изпусна най-чистото положение, след като изстрелът му от границата на наказателното поле премина на няколко сантиметра встрани от целта. 20 минути преди последния съдийски сигнал за първата част, отново Йънг бе най-близко до гола, но този път шутът му уцели напречната греда.

През втората част също Юнайтед бе доминиращият тим и най-интересното положение в мача дойде в 65-тата минута. Радамел Фалкао получи топката в наказателното поле на гостите, овладя я по прекрасен начин, но бе фаулиран от бившия играч на „червените дяволи” Джон О’Шей. Главният съдия Роджър Ийст посочи бялата точка, но вместо да покаже червене картон на О’Шей, той изгони друг бивш играч на Юнайтед – Уес Браун. Зад топката застана Уейн Рууни и не сгреши, като за него това е първи гол в последните му девет срещи за клуба.

В 85-тата минута капитанът на „червените” сложи точка на спора в срещата с второто си попадение за деня, след като се възползва от недобра намеса на Костел Пантилимон при истрел на Еднан Янузай. В 91-вата минута правилно бе отменен гол на Валенсия заради засада.

В оставащото време до края на срещата възпитаниците на Луис ван Гаал владееха топката и спокойно дочакаха последния съдийски сигнал.

В другите срещи, които се играха от 17:00 часа Суонси победи като гост Бърнли с 1:0, Нюкасъл се справи с Астън Вила на „Сейнт Джемсис Парк” също след минимална победа,  а Стоук Сити успя да вкара само едно попадение, но то бе достатъчно на тима, за да спечели трите точки срещу Хъл Сити .