Роджърс: Загубата ни дава по-голям шанс във Висшата лига

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс бе много разочарован от начина, по който неговият отбор отпадна от Лига Европа, но от друга страна намира позитиви от факта, че тимът му ще може да се средоточи в преследването на целите си във Висшата лига.

Бешикташ продължи на 1/8-финалите след победа с 5-4 при изпълнението на дузпите срещу Ливърпул. В грешник за тима на Брендън Роджърс се превърна защитникът Деян Ловрен, който изпусна решителната дузпа.

„Разбира се, че сме разочаровани от начина, по който трябваше да напуснем този турнир“, започна Брендън Роджърс. „Имахме доста добри положения през първото полувреме.

Гордея се с тима си и наистина трябва да отбележа, че атмосферата на трибуните беше фантастична. Но сме разочаровани, защото вложихме много усилия преди и по време на този мач.“

Той коментира и това, че тимът му вече може да се концентрира почти изцяло върху представянето си във Висшата английска лига, в която представянето на тима напоследък е впечатляващо. Единственият друг турнир, в който Ливърпул все още участва, е FA Cup, в който „мърсисайдци“ срещат Блекбърн в мач от шестия рунд.

„Сега можем да се концентрираме в представянето си във Висшата лига, което е много добре и същот така имаме много добри шансове в FA Cup. Вярвам изцяло на момчетата. Тази вечер за нас Истанбул беше едно тежко и за съжаление непреодолимо място за гостуване.

Мисля, че докато не падна голът им, стояхме много добре на теренеа и се чувствахме повече от комфортно. Целта беше да не допускаме гол. Пропуснахме някои много добри възможности, но това не е оправдание.“

Брендън защити Деян Ловрен, който беше последният пети изпълнител за Ливърпул и изпрати топката високо и в страни от вратата.

„Съжаляваме за него, защото преди този пропуск той направи фантастичен мач. Но все някой трябваше да пропусне и за съжаление той имаше това нещастие.“