Барса се развихри на контраатака и елиминира Атлетико (ВИДЕО)

галерия:

снимка: marca.com

Тимът на Барселона елиминира Атлетико Мадрид и се класира за 1/2-финалите на Купата на краля, след като тази вечер "лос кулес" спечелиха и втория двубой със столичани - този път с 3:2 на "Висенте Калдерон".

Така след успеха с 1:0 в първия двубой Барса продължава напред с общ резултат 4:2, а в спор за място на финала Лео Меси и компания ще се изправят срещу победителя от двойката Виляреал - Хетафе.

Две попадения за каталунците наниза Неймар, докато Жоао Миранда си отбеляза автогол. Фернандо Торес пък се разписа за Атлетико още в първата минута, а Раул Гарсия вкара от дузпа.

Прави впечатление, че и двете попадения на Барселона в срещата паднаха след изкусно проведени контраатаки от страна на гостите. И в двата случая Неймар завърши успешно бързите акции на "лос кулес", които неизменно преминаваха през краката на Лионел Меси. В ролята на асистенти пък влязоха Луис Суарес и Жорди Алба.

Домакините от Атлетико пък имат всички основания да имат претенции към рефера, след като при резултат 2:2 в тяхна полза не бе отсъдена чиста дузпа, а секунди по-късно Неймар уби интригата с втория си гол в срещата.

Наставникът на Атлетико Диего Симеоне отново заложи на любимата си 4-4-2 и постави Фернандо Торес и Антоан Гризман в предни позиции, докато Арда Туран и Раул Гарсия трябваше да атакуват от втора позиция. Капитанът Габи и Марио Суарес започнаха като двойка вътрешни халфове, а Сикейра, Миранда, Хименес и Хуанфран бяха наредени в отбрана.

Обичайното трио Меси, Неймар и Суарес започна в атака за Барселона, докато Иван Ракитич, Серхио Бускест и Андрес Иниеста стартираха в средата на терена. Даниел Алвес, Жерар Пике, Хавиер Масчерано и Жорди Алба бяха наредени отбрана пред вратаря Марк-Андре тер Щеген.

Двубоят започна по мечтан начин за домакините, които още в 1' наваксаха пасива си от един гол от първата среща. Далечно подаване на Хавиер Масчерано в половината на "рохибланкос" бе пресечено, а топката се озова право в краката на Фернандо Торес. Ел Ниньо финтира аржентинеца с елегантно движение и с десния крак изпрати кълбото в мрежата зад Тер Щеген - 1:0.

Ранното попадение събуди каталунците, които тръгнаха към вратата на своя съперник. В 6' Иван Ракитич изпълни коварно статично положение, но Облак не допусна грешка и изби в корнер. В 9' обаче прошка нямаше, а Неймар изравни след триходова комбнация на атомното трио на "блаугранас". Луис Суарес получи подаване от Меси и мигновенно видя позицията на Неймар, извеждайки бразилеца очи в очи с Ян Облак. №11 на Барса стреля хладнокръвно и възстанови равенството на "Калдерон" - 1:1.

В 27' Атлетико пропусна отлична възможност, след като Антоан Гризман стреля право в обсега на Тер Щеген, но само две минути по-късно трибуните на "Калдерон" изригнаха. Нарушение на Хавиер Масчерано спрямо Хуанфран означаваше дузпа в полза на Атлетико, която Раул Гарсия материализира и изведе своя тим напред в резултата - 2:1.

Радостта на "рохибланкос" обаче не трая дълго, защото малко след това Атлетико допусна ново изравняване в срещата. Този път "лос кулес" изпълниха корнер пред вратата на домакините, а Серхио Бускетс отклони топката с глава. Бранителят на домакините Жоао Миранда протегна и крак за свой ужас си реализира автогол, което и до голяма степен намали шансовете на Атлетико за продължаване напред в турнира - 2:2.

Всичко за домакините приключи минутки след второто попадение, когато "блаугранас" реализираха и трето. Барселона разигра смъртоносна контраатака в половината на Атлетико, а Лионел Меси пусна чудесно подаване зад отбраната към Жорди Алба. Левият бек пък намери Неймар, който технично финтира Облак и на празна врата чукна топката във вратата за 2:3.

Секунди преди това обаче главният рефер на срещата удари рамо на каталунците. Антоан Гризман получи възможност да стреля от близко разстояние, а Жорди Алба спря с ръка полета на топката. Вместо обаче да видим втора дузпа в полза на Атлетико, Барса разигра своята контраакция и уби интригата в двубоя.

4131589

След края на първата част пък се стигна и до нов удар за Атлетико, след като капитанът на "рохибланкос" Габи Фернандес бе изгонен от игра заради недопустимо поведение.

През втората част съпротивителните сили на Атлетико се изчерпаха, което и беше донякъде очаквано, имайки предвид негативния резултат и червения картон на Габи. В 71' играта все пак се раздвижи, а Марк-Андре тер Щеген осъществи зрелищно спасяване след изстрел на Кани. Минута по-късно събитията се пренесоха и пред вратата на Ян Облак, а словенецът спаси твърде лек изстрел на Меси от чиста позиция.