ЦСКА чака половин милион от Абел Анисе

снимка: ludogorets.com

ЦСКА чака 250 000 евро от трансфера на Абел Анисе от Ботев Пловдив в Лудогорец. Както е известно, Анисе бе продаден от ЦСКА на Ботев през 2013 година, като в договора е записана клауза за 50 процента, дължими при следващ трансфер на мадагаскареца.

След това Анисе премина в шампиона Лудогорец, като според информации трансферната сума е 500 000 евро, от които 250 000 дължими на ЦСКА.

"50 процента от този трансфер трябва да дойдат в ЦСКА. По информация сумата на този трансфер е 500 000 евро. Подобен е случаят на договора, който имаме за продажбата на Чочев с Етрополе, по който ние също дължим сума на ФК Чавдар Етрополе", коментира Александър Тодоров.

"Уведомили сме Лицензионната комисия на УЕФА, че тази сума ни се дължи. От Лицензионната комисия на БФС нямаше никаква реакция по този казус. Говорих с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, но това беше глас в пустиня.

Изпратил съм три писма към Ботев Пловдив и те отказват да заплатят тази сума. Техните мотиви са, че нямаме право на тези средства. Целта е да влезем в съдебен спор, който евентуално да се реши след 2 години и да не се реши от Лицензионната комисия до края на март. Всеки един лев е важен за ЦСКА в този момент.

Не може от една страна знайни и незнайни футболисти да ни съдат за по 400-500 000 евро, а от другата страна, когато ние имаме да получаваме средства, да не може да ги получим", коментира още Александър Тодоров, цитиран от БТА.