Спорна дузпа върна Наполи в топ 3 на Серия А

галерия:

снимка: БТА/AP

С два гола на Гонсало Игуаин, но и двата доста спорни, Наполи победи Дженоа с 2:1 и се върна на 3-о място в италианското първенство. Неаполитанците събраха 36 точки, изпреварвайки с 2 Лацио и Сампдория.

Дженоа, която регистрира трета загуба в последните пет мача, е на 7-а позиция с 28. Домакините започнаха много устремно и в 7-ата минута вече водеха в резултата. Силен удар на Хосе Кайехон беше отбит от вратаря Матия Перин, но при добавката Игуаин не сбърка.

На телевизионните повторения обаче се видя, че аржентинското острие е бил в положение на засада. Въпреки това играчите на Рафаел Бенитес продължиха да натискат противника и можеха да стигнат на няколко пъти до втори гол.

Иван Стринич искаше дузпа, след като видя, че защитник на гостите спря с ръка негово центриране, а и Де Гусман се размина с още едно чисто положение. В 56-ата минута Яго Фалке изравни за гостите, които бяха лишени от доста от основните си играчи заради травми и наказания.

В 75-ата минута съдията Джанпаоло Калварезе даде спорна дузпа за Наполи, след като Игуаин падна в наказателното поле след съприкосновение със словашкия зашщитник на синьо-червените Юрай Кучка.

Но бившият играч на Реал (Мадрид) не сбърка от 11-те метра и записа 12-и гол в този сезон.

В другата среща от 20-ия кръг Удинезе се наложи с 2:1 като гост на Емполи, въпреки че остана с десет души в последните 15 минути.

Странен гол на Силван Видмер донесе успеха на гостите, след като при опит да центрира топката подлъга вратаря Луиджи Сепе и тя влезе в малката мрежичка до гредата. 37-годишният ветеран Антонио ди Натале откри резултата за гостите с 9-ия си гол за сезона в 19-ата минута, използвайки пас на бразилеца Алан.

Рикардо Сапонара изравни от дузпа в 37-ата минута, но Емполи е само на точка над зоната на изпадащите, посочва БТА.