„Гол фантом“ разтърси Серия А (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Палермо изигра поредния си силен мач в Серия А и стигна до равенство 1:1 като гост на Сампдория, като можеше да си тръгне с пълния сбор точки от Генуа, ако попадението на Микел Морганела бе зачетено.

През второто полувреме удар на футболиста на гостите очевидно прати топката зад голлинията, но изненадващо реферите не признаха гола – така за пореден път наличието на асистент на аутлинията се оказа безполезно, след като той и не си свърши работата и не можа да помогне на главния арбитър.

В Италия от следващия сезон ще бъдат въведени видеотехнологии на голлинията по подобие на английската Висша лига и Световното първенство в Бразилия преди това.

„Тези неща се случват във футбола и е жалко, защото можеше да постигнем по-добър резултат. Гол е когато реферът го отсъди, мен повече ме интересува това, че отборът ми за пореден път изигра добър мач“, заяви философски треньорът на Палермо Джузепе Якини.

Колегата му Синиша Михайлович също си призна, че голът е бил редовен, а Сампдория пропусна възможността да запази аванса си пред третия в класирането Лацио. И двата тима имат 34 точки, а днес Наполи приема Дженоа и при успех, ще дръпне с два пункта на заветната позиция в топ 3.


Sampdoria 1 - 1 Palermo - Serie A - Highlights...by Football--Live