Валенсия спечели битката за Топ 4 със Севиля (ВИДЕО)

снимка: valenciacf.es

Тимът на Валенсия се изкачи в Топ 4 на испанската Примера Дивисион, след като тази вечер "лос че" записаха домакинска победа с 3:1 над Севиля в среща от 20-ия кръг на шампионата.

По този начин Валенсия събра актив от 41 точки и измести именно андалусците от четвъртото място, като "рохибланкос" се смъкнаха на петата позиция с актив от 39 пункта.

Общо три дузпи бяха отсъдени само за първите 45 минути, като на два пъти гостите получиха правото да стрелят от бялата точка. Вратарят на Валенсия Диего Алвес обаче спаси един от изстрелите на Карлос Бака.

Първата част на "Местая" протече вихрено, като домакините взеха солиден аванс с две попадения на Дани Парехо между 18' и 32', първото от което от дузпа.

Между 36' и 41' пред вратата на "прилепите" стана горещо, защото първо Карлос Бака намали след точно изпълнена дузпа, а пет минути по-късно Севиля получи втори шанс за стрелба от бялата точка. Този път обаче Диего Алвес плонжира блестящо и отрази удара на колумбийския национал.

През втората част севилци така и не успяха да достигнат до нещо повече в срещата, а с попадение на Хави Фуего в 56' Валенсия подпечата крайния си успех в срещата.


Valencia 3 - 1 Sevilla All Goals and Full...by ViralDailyTV