Шампионът продължава напред за ФА Къп

снимка: БТА/AP

Носителят на трофея Арсенал се класира успешно за 1/8-финалите на ФА Къп, след като днес "топчиите" спечелиха с 3:2 визитата си на Брайтън & Хоув Албиън в среща от четвърти кръг.

Тио Уолкът, Месут Йозил и Томаш Росицки се разписаха за победителите, докато О'Грейди и Балдок бяха точни за домакините. Техните попадения обаче не се оказаха достатъчни за поне преиграване на двубоя.

Срещата на "Американ Експрес Комюнити" стартира изцяло по вкуса на гостите, които откриха резултата след само две минути игра. Тио Уолкът отбеляза първия си гол за Арсенал от доста време насам, след като крилото получи подаване от Калъм Чембърс и с десния крак прониза Стокдейл за 0:1.

В 24' резултатът бе и удвоен, а Месут Йозил удвои аванса на лондончани. Томаш Росицки разсече защитата на Брайтън с прекрасно подаване към германския национал, който с левия крак удвои за 0:2.

След почивката двубоят в Брайтън стана далеч по-интригуващ, защото и домакините започнаха да бележат във вратата на Войчех Шчесни.

Още в 50' отборът на Брайтън успя да намали изоставането си, след като О'Грейди отбеляза за 1:2 с премерен изстрел с десния крак.

Радостта на домакините не трая дълго, защото девет минути по-късно Томаш Росицки отбеляза за 1:3. Чехът разигра на двойно подаване с Оливие Жиру и с хубаво воле матира Стокдейл, връщайки аванса от две попадения на гостите.

Крайното 2:3 в срещата бе оформено петнадесет минути преди края, когато Балдок получи извеждащо подаване от Хола и технично прехвърли Шчесни.

До края на двубоя обаче Брайтън така и не успя да стигне до изравнителен трети гол, а Арсенал задържа аванса си и намери място сред 1/8-финалистите в турнира.