Шави: Кристиано не заслужава Златната топка

снимка: БТА/AP

Капитанът на Барселона Шави Ернандес сподели мнение, че голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо не заслужава да спечели Златната топка за най-добър футболист в света.

Португалецът е считан за твърд фаворит за отличието и през 2014 година, като в тройката на номинираните попадат още Лионел Меси и Мануел Нойер.

Въпреки, че португалецът демонстрира забележителна форма през календарната година, Шави сподели, че има други фаворити за Златната топка.

"Ако аз бях капитан на Испания, щях да гласувам на първо място за Меси, а след това за Филип Лам и Хавиер Масчерано", сподели Шави в интервю за каталунското издание "Спорт".

"Не мисля, че Кристиано направи кой знае колко на Световното първенство, а това бе определящият етап от годината", добави "шестицата".

Шави сподели и увереност, че съвсем скоро лятното попълнение на Барса Луис Суарес ще започне да бележи голове по познатия начин.

"Суарес ще вкара много голове за клуба. Головете са в кръвта му. Той ми напомня за Ето'о, защото разполага със същия инстинкт на убиец", посочи Шави.