Гонзо: Стоев има последната дума по селекцията

снимка: Булфото

Спортният директор на Левски Георги Иванов представи днес на пресконференция за първи път официално новия старши-треньор на „сините“ Стойчо Стоев. И двамата потвърдиха, че са се разбрали „бързо“ и безпроблемно, като споделят еднакви виждания за развитието на клуба оттук нататък.

Самият Гонзо се ангажира да отговаря на най-често задаваните въпроси – за зимната селекция, като подчерта, че последната дума ще има единствено Стойчо Стоев, защото в един отбор „най-важен е треньорът“.

Договорът на Стойчо Стоев е за 2.5 години и му пожелавам да го изпълни и да постигне успехи в Левски“, каза Иванов. „Разбрахме се бързо и без проблем, срещнахме се в събота и днес подписваме договора. Треньорът е най-важен и аз заедно с другите хора в ръководство ще работим само за да помагаме на г-н Стоев.

Няма смисъл да ви обяснявам какъв треньор е той, отлично го познавате, а и аз следя работата му още докато беше в Миньор, после в Монтана и Лудогорец. Не може да става дума за сравнение с Пепе Мурсия, защото той беше чужденец, който не успяхме да проучим добре поради липса на достатъчно време и затова действахме „на сляпо“.

Димитър Димитров не ни е предоставил списък с набелязани имена за селекция, затова нека приключим темата. Ще работим в близките дни по селекцията, последната дума има Стойчо Стоев – ако неговите предложения отговарят на нашите условия, започваме преговори. Аз няма да се бъркам и няма да искам той да продължава моите идеи, просто се надявам със своите виждания и знания да направи така, че Левски да има облик.

Не сме решили окончателно с кои футболисти ще се разделим, това ще се случи в близките дни, въпреки че никога не е приятно. Ще бъдем внимателни със селекцията, защото много често се случва за дадени играчи мениджърите им да искат огромни комисионни или пък при подписване на договора да се появяват някакви нови условия“, каза Гонзо.