Стойчо Стоев в Левски: За мен е чест и удоволствие

галерия:

снимка: Булфото

Новият старши-треньор на Левски Стойчо Стоев бе представен официално пред медиите и даде първата си пресконференция като наставник на „сините“.

Както винаги, специалистът демонстрира пълна откровеност пред журналистите и обясни, че желанието му е да работи за прогреса на Левски и да го направи отново фактор в първенството с помощта на спортния директор Георги Иванов.

Вече бившият треньор Гонзо също присъстваше на пресконференцията и сподели, че със Стоев са се разбрали много бързо и изрази надежда, че престоят на някогашния наставник на Лудогорец на „Герена“ ще бъде успешен.

4128850

Договорът на Стойчо Стоев с Левски е за 2.5 години, разкри Георги Иванов. Стоев сподели, че ще доведе със себе си в треньорския щаб Явор Вълчинов, а останалите членове остават същите.

Излишно е да говоря какъв клуб е Левски, с какви традиции и какво име е в България, също така е познат и в Европа. За мен решението беше много лесно, видяхме се с Георги Иванов и се разбрахме бързо, аз дадох в събота принципно съгласие и веднага започнахме да говорим за работа и селекция.

4128851

От професионална гледна точка за мен е правилното решение, тъй като ще имам възможност да водя един голям клуб“, каза Стоев.

Няма нужда да си треньор, за да видиш къде и колко нови попълнения са ти нужни. Аз още не мога да дам конкретни имена за селекция, защото не всички от предлаганите ми футболисти са подходящи за Левски, а другите, все пак, все още се гледат. Ще има повече яснота към 7-ми януари, когато ще започнем подготовката.

4128837

Към момента не сме взели решение все още с кои футболисти ще се разделим, но това ще се случи в близките дни. По принцип всеки добър състезател, с който съм работил, е добре дошъл в Левски, но трудно бихме взели някого от Лудогорец. Например, Христо Златински си е играч на Лудогорец, аз също чета в медиите имена на състезатели, които съм щял да взема, но много трудно би се случило това да вземем някого от Лудогорец.

На Левски не му отива да няма цели, но сега е абсурдно да говорим за шампионска титла. На мен целта ми първо е отборът да има облик и да стане фактор в първенството. Моята задача Пределно ясно ми е в какъв клуб идвам – с големи традиции, с огромен медиен и фенски натиск, но това лично на мен ми харесва, защото аз за себе си винаги съм имал големи амбиции и цели.

4128852

Преди три години, естествено, че не съм си мислил, че ще стана треньор на Лудогорец и Левски. Кариерата ми се е развила по такъв начин, че съм почнал от ниските етажи на футбола – първо през детско-юношеските школи, след това към В и Б група, а в А група водех отбори, които се бореха да не изпаднат.

Бях щастлив от предложението на Лудогорец, шансът да се проваля не беше малък, но приех предизвикателството и доказах, че съм си заслужил мястото там. Сега по същия начин приемам Левски като предизвикателство и смятам, че с г-н Иванов имаме качествата да работим в един успешен екип.

4128854

Той много откровено и честно ми обясни ситуацията в клуба, разбрахме се бързо и мисля, че имаме еднакви виждания за развитието на отбора. Не се притеснявам да бъда в Левски, ако се притеснявах, щях да си стоя вкъщи, където имам някакъв уют.

Вярно е, че през лятото исках Гаджев в Лудогорец, но всичко зависеше от преговорите между двамата собственици. Това ми е първата оферта от Левски, останалото бяха спекулации, които четох, както и за интерес от националния отбор“, каза накрая Стойчо Стоев.