Монпелие запречи пътя на ПСЖ към върха (ВИДЕО)

снимка: ligue1.com

Френският шампион Пари Сен Жермен пропусна пореден шанс през месец декември да се изкачи поне временно на върха в класирането на Лига 1, след като не можа да победи на своя „Парк де Пренс“ Монпелие и се задоволи само с равенство 0:0.

Цялата нападателна мощ на ПСЖ, олицетворена в присъствието на терена на Златан Ибрахимович, Единсон Кавани, Лукас Моура и Марко Верати, не можа да превземе вратата на гостуващия тим.

ПСЖ събра 38 точки и се изравни по актив с Олимпик (Марсилия), който обаче още не е изиграл мача си от 19-ия кръг на първенството. Монпелие е 9-ти с 26 точки. Утре от 15 часа Марсилия приема Лил, а от 21 Лион гостува на Бордо в дербито на кръга, като при евентуален успех, ще изпревари ПСЖ на второ място.

Пари Сен Жермен не за първи път изпуска шанса си да се извиси на първа позиция, защото още на 3-ти декември при равенството с Лил 1:1 пропиля изгодна възможност да накаже грешка на Марсилия.

Загубата от Гингам с 0:1 също маркира подобен пропуснат момент, а утре Марсилия може да се откъсне на 3 точки пред столичани. Нулевото равенство означава, че за първи път от август 2012-та година ПСЖ не упява да реализира гол в първенство .

Все пак, домакините остават непобедени в последните си 9 мача срещу Монпелие, който има само 3 победи в 21 визити на шампион на Франция.