Леверкузен излезе трети с помощта на Аугсбург

снимка: БТА/AP

Интригата около третото място в класирането на Бундеслигата отново се заплете след края на следобедните мачове от съботната програма на 17-ия кръг.

Аугсбург победи с 2:1 Борусия (Мьонхенгладбах) и се изравни по точки с него – 27, като това позволи на Байер (Леверкузен) дори при равенството си 1:1 с Айнтрахт да събере 28 пункта и да излезе на трета позиция.

С гол от дузпа на звездата си Максимилиан Крузе в 3-ата минута Борусия поведе, но в 20-ата минута Фойлнер успя да изравни – 1:1. В 51-ата Раул Бобадилия осъществи пълен обрат в полза на домакините и оформи крайното 2:1.

Така Аугсбург е вече пети с 27 точки, колкото имат Борусия и Шалке, който пък направи разочароващо нулево равенство като домакин на опашкаря Хамбургер.

Байер (Леверкузен) бе на път да се изложи при домакинството си на Айнтрахт, след като Александър Майер от дузпа даде аванс на гостите в 36-ата минута. В 83-ата обаче Белараби донесе заслужено равенство за „аспирините“, които събраха 28 точки и се извисиха на трето място в класирането.

В другите мачове от следобеда Щутгарт направи 0:0 с Падерборн, а Вердер нанесе 10-та загуба в първенството на осминафиналиста от Шампионска лига Борусия (Дортмунд), след като го надви с 2:1.