Георги Иванов "обиден и огорчен" от думите на Херо

снимка: Булфото

Спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо направи кратко изявление относно вчерашната пресконференция на Димитър Димитров, по време на която Херо обясни решението си да откаже офертата на "сините".

Пред журналистите Димитров на няколко пъти обвини директно Георги Иванов за проваленото му завръщане на "Герена", а силният човек в Левски не остана длъжен на бургаския специалист.

Гонзо посочи, че се чувства обиден от изявленията на Димитър Димитров, като пловдивчанинът отказа да разкрие кой ще води тима напролет. Той обаче допълни, че има "няколко варианта" за това.

"Причините са лични. Аз съм го канил няколко пъти, а през октомври му предложих и апартамент, за да бъде близо до Левски. Некоректно и грозно е това, което той направи и каза на пресконференцията. Длъжен съм да отговоря, защото съм спортен директор на Левски. Щом Херо не е станал треньор на Левски, значи така е трябвало да бъде. За последно говоря на тази тема, защото трябва да запазим неговото достойнство", заяви Георги Иванов преди традиционния мач по футзал между Левски и феновете от София Запад.

Гонзо коментира и обвиненията на Димитър Димитров, че селекцията му е била "бламирана" от шефовете на Левски.

"Той ходи през октомври за футболисти в Холандия, а това беше на разноски на Левски. Херо обаче се прибра без списък. Явно нещо се е объркал, а аз не искам да влизам в повече полемики. Имали сме срещи в Бургас, в Пловдив, във Варна. . . Как да няма комуникация? Той беше постоянно информиран за процесите в клуба. Той трябваше да заработи за Левски, а не да гледа мачове по телевизията и да казва кой става, кой не става. Работих шест месеца с идеята, че трябва да развиваме клуба и да поставим основа за него, когато дойде", обясни Иванов.

Относно слуховете, че Стойчо Стоев ще подпише с клуба следващата седмица, Иванов обясни: "Преговаряме с няколко треньори, така че ще разберете, когато дойде времето. Те са и българи, и чужденци".