Димитър Димитров разкри защо няма да е треньор на Левски

снимка: Пресслужба Черноморец

"Усетих, че явно съм нежелан в Левски". Това заяви Димитър Димитров - Херо на днешната си пресконференция по повод разминаването между него и "сините".

След като вчера окончателно стана ясно, че бургаският специалист няма да се завърне начело на вековния клуб, днес бившият селекционер на България изрази и причините за провалената договорка между него и Левски.

Очаквано Димитър Димитров изложи като основен свой довод липсата на възможности на "сините" по отношение на селекцията, заявявайки, че самият той "вече е бил готов" с евентуалното окомплектоване на състава за пролетния дял на шампионата.

апочнах да работя в това отношение и мога да ви кажа, че ако селекцията на Левски през лятото е струвала 2 лева, то моята щеше да струва 0 лева. С футболисти доста по-млади, по мое мнение по-качествени, с по-ниски заплати.  След мача срещу Литекс, когато загубихме с 0:3, аз бях извикан на пожар и беше казано, че трябва или да приемам веднага, или уговорката няма да се спази. Аз казах: ОК, няма да се разсърдя. Аз държа на моите принципи. Не смятам, че един мач може да промени моите виждания, разбирания за играта. Спечелихме следващия мач, нещата се разминахме, аз започнах сериозно с плановете за селекция. Ходих до Холандия. До Франция не успях да отида, защото вече усетих смяна на настроенията, чрез определени медии, журналисти усетих настроенията", заяви Херо пред медиите.

Аз бях готов със селекцията, говорих с мениджърите, те бяха говорили вече за преговори клуб-клуб. Аз бях договорил с всички мениджъри, бях казал, че Левски няма как да плати една стотинка.  Евентуално може при бъдещ трансфер да пишем 15-20%. клубът нямаше да е ощетен нищо. Усетих, че нещата няма как да се получат. Поисках нов разговор с Гонзо, отидох в Пловдив, казах му, минаха месец и половина, тези хора чакат. Той ми каза, че нещата са изключително тежки, че клубът е в тежко състояние, засега нищо не може да каже и трябва да изчакаме до 14-15 декември. В това време съм имал 2 предложения от една държава. Аз съм си държал на думата", добави той.

"Лятото за Мурсия можеха да се освободят 10-15 човека и да се вземат 10 нови за 0 лева. На мен това не ми се даваше да се направя. Усетих го, че явно съм нежелан. На тази база аз прецених и взех своето решение. Смятам, че това е правилното. Когато няма единомислие и когато на един човек не му се дава да направи своята концепция, смятах, че моето идване е безпредметно", продължи Димитър Димитров.

"Аз разбрах от моя помощник и от медиите кои футболисти ще се освобождават. Това наля допълнително масло в огъня. След това отношение, след като не мога да направя селекцията, усетих, че не съм нужен, на някого ще преча с моето връщане и реших да ги улесня", каза още Херо.