Фенове влязоха в Управителния съвет на Левски

снимка: Булфото

Организираните фенове на Левски, в лицето на Националния клуб на привържениците и тръст "Синя България", получиха две места в Управителния съвет на клуба, обяви мажоритарният собственик Тодор Батков. След проведеното общо събрание стана ясно също това, че Иво Тонев ще запази поста си на председател на УС и ще попълни неговия състав до 7 души.

"Надзорният съвет ще бъде съставен от мен, Александър Ангелов и Минко Герджиков. Гласувахме увеличаване на Управителния съвет до 7 члена, като засега местата си заемат четири лица и ще има попълване. Иво Тонев, от когото получих съгласие, ще остане председател, а в Управителния съвет ще бъде и Константин Баждеков.

Другите две квоти са за Националния клуб на привържениците и тръст "Синя България", а останалите места ще бъдат попълнени", каза Батков.

"На общото събрание бяха приети отчетите и балансът за 2011, 2012 и 2013 година, като също така беше избран одитор за 2014. Гласувахме неразпределение на печалбата от 2007 година, което служи за покриване на дълговете през изминалите три. Гласувахме и увеличаване на капитала от 750 хиляди акции на 30,693,000.

Освен това, Христо Друмев беше освободен от Надзорния съвет по собствено желание", добави той, цитиран от БТА. Тодор Батков съобщи също, че клубът е изплатил част от дължимите суми по заплатите на първия отбор.