Мениджърът на Селтик похвали Тонев

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на шотландския шампион Селтик- Рони Дейла, похвали българското крило Александър Тонев за 15-те минути, в които игра снощи с Ред Бул Залцбург от турнира Лига Европа.

Детелините отстъпиха с 1:3 на своя стадион Паркхед, но продължават на 1/16-финалите заради поражението на Динамо (Загреб) в Румъния от местния Астра.

"Първо да подчертая, че искаме от футболистите във всеки мач да дават най-доброто от себе си. Александър Тонев беше фантастична смяна и играта ни се подобри, когато той влезе на терена. И ние искаме да виждаме повече от това в следващите мачове. Другите резерви също се включиха на добро ниво, коментира Дейла.

Той добави, че нападателят Лий Грифитс, който пропусна няколко отлични възможности за гол, е чакал три месеца, за да получи първия си мач като титуляр и няма претенции към себераздаването му.

"През второто полувреме контролирахме играта, но съм спокоен, защото срещнахме един много стойностен отбор, един от най-добрите в Лига Европа. Дори и с влизащите от Шампионската лига противници, няма да имаме по-силни съперници от Залцбург и през февруари, уверен е норвежкият мениджър на шотландските шампиони.