Евертън укроти "вълците" и е вече 1/16-финалист

снимка: БТА/AP

Отборът на Евертън се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, след като тази вечер "карамелите" спечелиха с 2:0 визитата си на Волфсбург в Германия.

По този начин британците събраха актив от 11 точки и със сигурност ще финишират на първо място в групата, докато Волфсбург все пак остава на втора позиция със седем пункта.

В другия мач от група H Краснодар и Лил завършиха при равенство 1:1, което изхвърли руснаците от турнира, докато за "песовете" също остават шансове да класиране на 1/16-финал. Те обаче минават през задължителна победа при домакинството на Волфсбург в последния кръг. Дори равенство пък ще бъде достатъчно на "вълците", за да се класират напред.

Първият гол за Евертън в срещата падна две минути преди почивката. Тогава Ромелу Лукаку се пребори с бранител на Волфсбург и излезе очи в очи с Диего Беналио, извеждайки англичаните напред в резултата - 0:1.

До края на срещата Волфсбург така и не успя да върне попадението, а петнадесет минути преди края "карамелите" решиха всичко и с втори гол.

Авторът на първото попадение Ромелу Лукаку блесна със страхотна асистенция и изведе Кевин Миралас на чиста позиция, а съотборникът му в националния тим на Белгия оформи крайното 0:2 в полза на Евертън.

В другия мач от групата отборите на Краснодар и Лил завършиха наравно 1:1 на руска земя.

Домакините имаха предимство през първото полувреме и откриха резултата в 35-а минута. Бразилецът Ари се възползва от подаване на Павел Мамаев и прати топката във вратата на съперника.

В 79-а минута Нолан Ру изравни за гостите след удар с глава.

Това е трето равенство за Краснодар в турнира. Отборът е на последно място в класирането, на точка зад третия Лил.