Венгер: Заслужаваме вот на доверие

снимка: БТА/AP

Мениджърът на лондонския Арсенал Арсен Венгер е горд с  класирането на отбора за осминафиналите в Шампионската лига, но  смята, че футболистите му могат да играят и по-добре.

За 15-а  поредна година артилеристите ще играят във фазата на  елиминациите на най-комерсиалния турнир, но треньорът се надява  през този сезон те да оставят много по-сериозен отпечатък. Ден след победата над Борусия (Дортмунд), Венгер заяви пред  журналистите:

"Когато работиш във футболен клуб е много трудно  да постигнеш постоянство на изявите. Но ние отново сме при 16-те най-добри в Европа и сме горди от това. Смятам, че заради това  всички в нашия клуб заслужават повече доверие. Но Арсенал е играл финал само веднъж за тези 15 сезона, а също  така и полуфинал не е достиган от 2006-а година.

Попитан какво  би променил бързо, за да има по-сериозен прогрес, той отговори:  Първо ще изпратим друг човек на жребия, защото виждате какъв ни  беше късмета в пет от последните ше ст години. Но до февруари  ние трябва да подобрим отбора, да вземем увереността от мача с  Дортмунд и да се надяваме, че през пролетта няма да имаме  контузени.

Но доста от феновете на Арсенал не разбират настойчивостта,  с която налага 21-годишния френски нападател Яя Саного, който до вчера имаше 18 мача без гол. Но с гола си още във втората  минута той доведе Венгер почти до екстаз.

"Аз мисля, че Саного игра много добре снощи. Той пази добре  топката, печели много единоборства. Още е много млад, но  демонстрира характер, доволен е френският треньор. С

тарши треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп пък призна превъзходството на домакините: "Арсенал заслужаваше победата по 1000 причини, а и защото ние не играхме добре в нито един  аспект. Това, че се класираме напред и държим 1-ото място нито е оправдание, нито е обяснение.

"Първият гол ни пречупи, а на тях им даде криле. Срещу силен отбор като Арсенал беше много трудно да се борим за всяка педя  терен, призна сръбският защитник на гостите от Дормтунд Невен  Суботич.