Стърлинг крайно разочарован от равенството в София

снимка: БТА/AP

Крилото на Ливърпул Рахийм Стърлинг изрази разочарованието си от пропуснатата победа при гостуването на Лудогорец впредпследния пети кръг на група "Б" на Шампионска лига.

Българският отбор се добра до 2:2 на Националния стадион "Васил Левски" в София с късен изравнителен гол на защитника Георги Терзиев в 88-ата минута. Така разградчани се спасиха от поражение, но завършиха мача със смесени чувства, тъй като загубиха шансове да продължат на осминафиналите в надпреварата.

Точката все пак им оставя надежди за класиране в Лига Европа, но за това Лудогорец се нуждае най-малко от равенство срещу Реал Мадрид в последния си мач от Шампионската лига на "Сантиаго Бернабеу".

При победа в гостуването си в Испания разградчани със сигурност ще играят на 1/16-финалите на Лига Европа. Ливърпул пък запази надежди да продължи напред в Шампионската лига, но трябва задължително да спечели домакинството си на Базел в последния кръг.

"Получи се добър мач между два силни отбора. Беше трудно да играем тук срещу Лудогорец. Мисля, че трябва да бъдем разочаровани, че не взехме трите точки, но все пак сме в позиция, при която всичко е в наши ръце.

Искаме да продължим напред в турнира и смятам, че имаме добри шансове", коментира Стърлинг. Халфът Джордън Хендерсън отбеляза втория гол във вратата на Лудогорец.

"Трябва да отдадем заслуженото на Лудогорец, съперникът игра наистина добре. Получи се тежък мач, и двата отбора вложиха много страст.

Можеше да спечелим, но в края допуснахме изравнителен гол. Все пак всичко е в наши ръце. Ако победим Базел, ще се класираме на елиминациите. Това е решителният мач за нас", коментира Хендерсън.