Анчелоти доволен от контрола, не и от играта

снимка: БТА/AP

Европейският шампион Реал Мадрид снощи свали драстично оборотите, които представя през последните 2-3 месеца, като "белия балет" стигна до минимална победа с 1:0 при гостуването си на Базел в Швейцария.

Логично, Карло Анчелоти не беше особено доволен от играта на своите, които бяха далеч от нивото, което демонстрират през настоящата кампания, но все пак архитектът на Десетата видя позитиви в мача.

"Не играхме така, както обикновено играем. Не показахме обичайното си ниво, играхме много по-бавно от нормалното, но след гола контролирахме добре двубоя и се бранехме много добре. Спечелихме с много спокойствие, което е хубаво", подчерта Анчелоти.

"Малко се отпуснахме през второто полувреме. Базел игра с висок интензитет и ни заплашваше серизоно на контраатака. Ние се отбранявахме добре в тези моменти, а при контраатаките ни имахме страхотен малшанс. В крайна сметка, спечелихме, което е и най-важно". 

Що се отнася до рекорда, който италианският специалист изравни (15 поредни победи, колкото имат Муньос и Моуриньо), Анчелоти коментира в типичен стил.

"Това е едно много хубаво постижение, но сезонът е много дълъг и продължаваме да мислим за следващия мач. Доволен съм. Всичко, което ни вкарва в историята на този велик клуб, е нещо много хубаво, но успехът е на играчите, които правят фантастичен сезон", каза Карло.