Бербатов и Монако с нова победа в Шампионска лига

галерия:

снимка: БТА/AP

Димитър Бербатов се завърна в игра в Шампионска лига на стадион "БайАрена", където през 2001-ва година започна кариерата му в големия европейски футбол. Отборът на българския нападател Монако спечели като гост на Байер (Леверкузен) с 1:0 в среща от 5-ия кръг на най-силния клубен турнир.

"Аспирините" обаче си бяха осигурили участие в осминафиналите на Шампионска лига още след победата на Зенит над Бенфика с 1:0 в ранния мач от кръга за деня. Дори с поражението от Монако Леверкузен е на първо място с 9 точки, следван от монегаските с 8 и Зенит със седем, като именно тези два тима в следващия кръг на стадион "Луи Втори" ще определят втория участник в елиминациите от Група С. Байер ще остане на върха със сигурност, ако победи Бенфика (4 точки) като гост.

Както често се случва в мачовете на Монако през сезона, през първата част монегаските предпочитаха да противодействат на домакините си, вместо да организират многоходови акции. Най-често със самостоятелни пробиви футболисти на Монако опитваха да стигнат противниковото наказателно поле, но биваха неутрализирани и не отправиха нито един точен изстрел към вратата на Байер.

Домакините бяха по-активни в предни позиции, но реално стигнаха само до едно чисто голово положение пред Даниел Субашич. С хубаво воле от десетина метра в наказателното поле Бернд Лено пробва да изненада вратаря на французите, но топката се отби от горната греда.

Все пак, в 72-ата минута изключително важен гол за монегаските реализира влезлият като резерва Лукас Окампос, след като Димитър Бербатов се постара да изгради солидна контраатака за своите. Близо до средата на терена Бербо отне кълбото на противник и го задържа между трима играчи на Леверкузен, след което пусна отлично подаване по дясното крило за Набел Дирар, чието центриране пък бе засечено от връхлитащия Окампос - 0:1.